Meer informatie

Op deze pagina vindt u mogelijke nieuwsfeiten of interessante bijeenkomsten, een uitleg van de belangrijkste begrippen, links naar interessante webpagina’s en een korte uitleg wat Wequip voor u kan betekenen.

Nieuws

2016: Door een positieve beslissing van het Breedbandfonds Brabant over een achtergestelde lening van 35 miljoen euro aan Mabib b.v. is een glasvezelaansluiting voor 35.000 huiseigenaren en bedrijven in het buitengebied zonder COAX-aansluiting een grote stap dichterbij gekomen! Voor de aanleg van het netwerk in alle 27 gemeenten rekent Mabib ongeveer 2 jaar. 

14 januari 2015: President Obama over glasvezel.
In the 1920s, some argued that reliable electricity was a luxury, too expensive to offer to the entire country, and its uses too uncertain for rural communities to take full advantage. From supporting community efforts to bringing faster and better broadband to citizens to removing regulatory barriers to build-out and investment, the President's announcements today are all aimed at helping more communities in America get access to this transformative -- and essential -- technology. 
2 mei 2014: Kempisch Bedrijvenpark zorgt voor 'wonder van Bladel'. klik hier voor het artikel over het succes van onze klant KBP.
Klik hier voor het Digital Society Monitor 2014 van het eSociety Platform e.a.
Februari 2014: onderzoek van Wequip i.s.m. TU/e naar de gevolgen van de implementatie van een glasvezelnetwerk op het vestigingsklimaat in gemeenten heeft als belangrijkste resultaat dat de hoofdhypothese wordt bevestigd (gestaafd door cijfers): de aanwezigheid van een glasvezelneterk in een omgeving heeft een positief effect op de perceptie op het vestigingsklimaat in die omgeving.

Bijeenkomsten
Hebt u interesse om met collega’s van gemeenten uit uw regio van gedachte te wisselen tijdens een themamiddag over glasvezel, dan kunt u uw interesse kenbaar maken aan Boukje Scheepmaker (secretariaat). Aan bod komen thema’s als aanleg, financiering, samenwerking, diensten etc..

 Top